Speelgoed


 

Alle begin is moeilijk, althans voor mij.

Door het beoefenen van de schietsport raakte ik geïnteresseerd in de geschiedenis en ontwikkeling van vuurwapens. Op een bepaald moment leek het me wel leuk een echt oud wapen in huis te halen en via internet kocht ik een Engels mantelpistool waarvan de veren gebroken bleken te zijn en vervolgens een Frans ruiterpistool waarvan de pompstok niet origineel was.

Aan mijn derde aankoop kon ik me geen buil vallen: een penvuurrevolver in origineel kistje, voor weinig. Het pakketje dat bezorgd werd was wel wat klein en licht van gewicht. Na het uitgepakt te hebben bedacht ik me dat ik wellicht een zoekterm had ingetypt, maar over het hoofd had gezien dat ik ergens onder 'speelgoed' was beland. Een prachtig kistje waarvan de buitenkant opnieuw is gelakt met een interieur in Franse stijl. Het interieur lijkt authentiek. De revolver is een revolvertje en past perfect in het kistje. Een speelgoedrevolvertje. Wel heel goed gemaakt, want alles werkt perfect. Het laatklepje heeft zelfs een borgsluiting. Ook het Luiks keurmerk ontbreekt niet.

Van de verkoper werd ik achteraf weinig wijzer, maar ik vind het een leuk ding.

Update 28-1-2015: zie na foto's. 

 

 

 

 

 

 

 

Update: een bezoeker van deze site met aanzienlijk meer kennis van penvuurrevolvers (oldguns.nl) meldde dat het toch een echte penvuurrevolver kan zijn i.p.v. een speelgoedexemplaar. Destijds werden ook kleine 5 mm exemplaren gemaakt zo schreef hij en na meting met een schuifmaat blijkt de boring inderdaad precies 5 mm te zijn...