Diversen


 

Voor de sportschutter die graag met zwartkruit schiet. Dit boek behandelt een groot aantal replica zwartkruit pistolen en revolvers, gemaakt om mee te schieten op banen waar schieten met zwartkruit mogelijk is.

 


 

Dit werk bevat de geschiedenis van vuurwapens in vogelvlucht. Leerzame chronologische uiteenzetting met foto's en tekeningen. Van lontslot tot eenheidspatroon.

 


 

Opsomming van bekende Amerikaanse revolverhelden en bandieten en de wapens die ze gebruikten, van Pepperbox tot Colt Navy '51. Van elke held of bandiet een kort verhaal met omschrijving van het wapen.

 


 

Deze titel dekt de lading. Van alles mooie foto's en besprekingen. Van Henry Rifle tot Confederate LeMat en van Sharps tot Starr. Niets wordt overgeslagen.

 


 

Boek voor de Western liefhebber. Alles over kleding, accessoires etc. voor de verzamelaar. Zoals bij veel boeken hier en elders op de site getoond, boordevol interessante geschiedkundige wetenswaardigheden.

 


 

Holsters uit het percussietijdperk en net erna zijn verzamelaarsitems. In dit boek worden varianten getoond en besproken. Uitleg over hoe ze werden gemaakt en hoe echt van nep te onderscheiden.

 


 

Meertalig woordenboek voor alle termen op schietgebied: Engels, Frans, Duits, Spaans, Tsjechisch, Deens, Fins, Hongaars, Portugees, Pools, Zweeds en Turks.

 


 

Boekje over kogels en munitie ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog.

 


 

Deze catalogus is een must voor eenieder die zich wil verdiepen in historische Amerikaanse wapens. Toonaangevend werk en geen enkele Amerikaanse fabrikant of variant blijft onbesproken.

 


 

De grootste en meest bekende wapenfabrieken stonden in het Noorden. In het Zuiden werden wapens geproduceerd door minder bekende fabrikanten, meestal op basis van ontwerpen van o.a. Colt en Whitney.

 


 

Mooi werk over het vak van graveerder. Technieken, materialen, stijlen en geschiedenis. Uiteraard toegelicht met mooie foto's.