Colt


 

Algemeen boek over Samuel Colt en de Colt Fabriek.

 


 

Algemeen boek over Colt en de Colt Fabriek, met veel foto's van museumstukken en prototypes.

 


 

Standaardwerk over de Model Root '55. Beschrijft ontstaansgeschiedenis, patenten en alle types van dit model met duidelijke foto's en tekeningen.

 


 

Standaardwerk over de Dragoon. Beschrijft de totstandkoming en verschillen tussen Model 1, 2 en 3.

 


 

Leuk boekje over de verzameling van Samuel Colt zelf. Naast veel eigen prototypes ook exclusieve (percussie)wapens van andere Amerikaanse en Europese fabrikanten.

 


 

Standaardwerk over de correcte accessoires zoals molds, flasks, caps en combustibles met gedetailleerde foto's.

 


 

Boekje over de juiste accessoires, maar compacter dan en minder uitgebreid als bovenstaand boek. Erg handig om er snel op na te slaan.

 


 

Interessant boekje over de verschillende cylinder scenes van de Paterson tot de Open Top Model 1872. Goede foto's en tekeningen en kan zelfs helpen vervalsingen te herkennen.

 


 

Boek met veel details over hoe Colt marketing bedreef met het schenken van prachtig gegraveerde revolvers aan precies de juiste personen. Bevat ook veel cijfermatige data, afkomstig uit de Colt boekhouding.

 


 

Toonaangevend werk van Sutherland en Wilson over (antieke) Colts. Een Must Have voor elke geïnteresseerde en verzamelaar. Dit exemplaar is door Sutherland getekend en geschonken aan een bevriende familie. Vervolgens is dit boek nog een blokje om geweest als bibliotheekboek van de Anoka County Library.

 


 

Belangrijk boek voor wie zich wil verdiepen in de zogenaamde Conversions waarmee de Colt Fabriek zich op het pad van de eenheidspatroon begaf. Bevat gedetailleerde foto's en tekeningen van de diverse patenten. 

 


 

Minstens even belangrijk als bovenstaand boek, maar specifiek gericht op de Small Frame Conversions. Boordevol foto's, tekeningen en onderzoeksresultaten.

 


 

De Colt Pocket '49 is een verzamelgebied opzich. Dit boek wordt ook wel de Pocket Bible genoemd en is eigenlijk onmisbaar als het gaat om verificatie, duiding en classificatie.

 


 

Voor verzamelaars die zich concentreren op de Navy 1851 is dit boek van groot belang. Later onderzoek heeft de hier besproken theorieën en onderzoeksresultaten iets genuanceerd, maar de kern: geschiedenis, totstandkoming en duiding van de verschillende modellen staat als een huis. 

 


 

Alles over het hoe en waarom van de Colt London Factory en de Colts die er werden geproduceerd. Historisch interessant, maar biedt ook opheldering als het gaat om misverstanden over loopadressen, materiaal van de trigger guards etcetera.

 


 

Alle antieke Colts uit de voormalige Locke collectie gefotografeerd en afgebeeld in dit boek. Helaas alleen in zwart-wit.

 


 

Bijzonder boekje over hoe soldaten tijdens de Burgeroorlog met hun Navy's en Army's omgingen. Verteld aan een kleine jongen in het begin van de 20e eeuw door inmiddels bejaarde veteranen en weer later door hem opgetekend. 

 

Coltboeken2003-1.JPG


 

Er zijn zoveel "Gustav Young engraved" Colts in omloop dat je gaat denken dat de man tot op de dag van vandaag aan het werk is... Een verhelderend boek met de mooiste foto's.

 


 

Tweedelig werk waarin bewezen door o.a. Young en Nimschke gegraveerde Colts worden getoond en beschreven. De mooiste Colts ter wereld zijn hierin te bewonderen.

  


 

Zeer zeldzaam boekje uit 1960 over de Colt Army 1860. Dit exemplaar is in nieuwstaat en als verzamelitem bijna net zo kostbaar als een mooie Colt Army 1860...